Per eksperiencen me te mire perdorni Kolibri ne aparatin tuaj smartphone
Shkarkoni Kolibri ne:
Pas hapjes së katër qendrave të para sociale, në Kombinat, në Laprakë, në Bulevardin "Zogu i Parë" dhe në Njësinë 4, Kryebashkiaku Veliaj i propozon Këshillit Bashkiak që në mbledhjen e sotme të miratojë edhe ngritjen e qendrës sociale “Strehëza Tiranë”. Kjo qendër do të vendoset brenda ambienteve të ish-Uzinës së Autotraktorëve në Shkozë dhe është ideuar për t’i ardhur në ndihmë personave të pastrehë.
"The Lancet" ka bërë krahasime të zhvillimit të kapitalit njerëzor në nivel global nga viti 1990 -2016. Studimi tregoi se Shqipëria ka bërë regresin më të madh në Evropë madje në rang global në këto 26 vite. Në vitin 1990 Shqipëria u rendit e 75 në botë për zhvillimin e kapitalit njerëzor, por në vitin 2016 ajo u rendit në vendin 91, duke humbur plot 16 pozicione në renditjen globale.
INSTAT ka publikuar shifrat e rritjes ekonomike në në tremujorin e dytë të vitit 2018. PBB në tremujorin e dytë të këtij viti vlerësohet me rritje prej 4,32%, kundrejt tremujorit të dytë të vitit 2017. Sipas INSTAT ndikimin kryesor në këtë rritje e ka dhënë energjia elektrike dhe industria nxjerrëse me 2.37%. Në tre mujorin e parë rritja ishte 4,45 % krahasuar me të njëjtën periudhë të një viti më parë.
Në konferencën për shtyp, Kryeministri Rama ka deklaruar se nga 1 janari 2019, për femijët e sapolindur nuk do të ketë më një çek 5 mijë lekë të reja, por shumëfish. Më qëllim nxitjen e lindjeve, Rama theksoi se nga 1 janari kush lind një fëmije do të përfitoje 400 mijë lekë të vjetra. Kush lind femijen e dyte, 800 mije lekë të vjetra dhe kush lind të tretin, 1 milion e 200 mije lekë të vjetra.
Kryeministri Rama ka bërë të ditur se kanë nisur diskutimet për buxhetin e vitit të ardhshëm, që sipas tij do të ketë një politikë të re sociale. Ai ka bërë me dije se lidhur me këtë çeshtje do të japë më shumë informacion sërish nëpërmjet rrjeteve sociale. “Një politikë e re sociale që as mendohej dot pa ndërmarrë reformat e dhimbshme shtetbërëse. Më shumë për këtë nesër në 10:30”, ka cituar ai.
Qeveria e Kroacisë ka bërë me dije se ka miratuar një paketë projektligjesh për reformën e taksave, që parashikon t’i shpëtojë qytetarët dhe bizneset në vitin 2019 deri në 1.6 miliardë kuna në vitin 2020. Qeveria i dërgoi parlamentit propozime për nëntë ndryshime legjislative në lidhje me shkurtimet e taksave, të cilat synohen që të futen në fuqi nga 1 janari.
Zvicra dhe Holanda kanë kryesuar fluksin e investimeve të reja të huaja në 6 muajt e parë të këtij viti, sipas statistikave të publikuara nga Banka e Shqipërisë. Në vend të tretë është Turqia, më pas renditet Austria, Franca. Italia dhe Greqia, ndonëse janë dy shtete me të cilat kemi pasur historikisht lidhje tregtare, sollën përkatësisht vetëm 16 dhe 13 milionë euro kapital në gjysmën e parë të vitit.
Që prej fillimit të vitit 2014 energjia është bërë sektori që ka tërhequr investimet e huaja në Shqipëri, duke u bërë njëkohësisht dhe shpëtimtari i tyre. Statistikat e Bankës së Shqipërisë tregojnë se stoku i investimeve në energji u rrit me shpejtësi, nga vetëm 13 milionë euro në fillim të 2014-s, në gati 1.9 miliardë euro në qershor 2018.
Sipas analistëve dhe zyrtarëve të Qeverisë së Prishtinës, dëmet e luftës që Serbia i ka shkaktuar në Kosovës, para dhe gjatë luftës së fundit në vitet 1990-1999, llogariten mbi 22 miliardë euro. Aktualisht, Kosova dhe Serbia janë futur në fazën finale të dialogut, në të cilën është paralajmëruar edhe arritja e një marrëveshjeje finale që do të nënkuptonte normalizimin e raporteve ndërmjet dy vendeve.
Sot ka filluar aplikimi i valës së re të sanksioneve të SHBA ndaj mallrave kineze, njëherësh masa më e madhe në luftën e përshkallëzuar tregtare në mes të dy superfuqive. SHBA kanë vënë tarifa në vlerë të 200 mld $ ndaj produkteve kineze, për shkak të atyre që janë cilësuar si praktika të padrejta tregtare nga ana e Kinës. Ndërsa kjo e fundit ka vendosur është kundërpërgjigjur me tarifa që arrijnë në 60 mld $.
Trego më shumë