Boboshticë, fshati i njohur turistik nuk është më larg se 6 km nga qyteti i Korçës. Fshati është i njohur edhe për tavernat dhe rakinë e manit aq sa zotnitë e Korçës vinin enkas për të drekuar në këtë fshat e për të shijuar rakinë e manit.
Deri në vitin 1944 Boboshticë ka patur 7 lokale ndërsa tani numri i tyre jo vetëm është rritur por një pjesë e mire e operatorëve turistik e kanë mbyllur ciklin e agroturizmit.
Olsi Melko është njeri prej operatorëve me të njohur turistik të Boboshticës, I cili tashmë e ka shtirë aktivitetin e tij agroturistik. Për të përballuar nevojat e tavernes se tij ka krijuar nje fermë ndërkohë që për turistët vendas e të huaj që duan të kalojnë netët në Boboshticë ka ngritur dy bujtina me një kapacitet akomodimi.
Melko bën me dije se gjithçka në këtë nisi për shkak të dashurisë që ka për Boboshticën, fshatin ku është lindur e rritur, fshati qe vizitohet nga afro 50 mije turistë vendas e të huaj çdo vit.
Olsi thotë se në tavernen e tij por dhe tavernat e tjera ofrohet një kuzhinë tradicionale ku mishi i pjekur, lakrori, petulla e fshirë, rakia e manit janë më të kërkuarat.
“Boboshtica është histori” mbyll rrëfimin e tij Olsi Melko