Ka pasur një kohë kur verërat e kuqe Mavrud ishin aq të dëshiruara, saqë shishet ishin të rezervuara ekskluzivisht për elitën e partisë në Shqipëri.
Pas rënies së komunizmit në vitin 1990, qytetet prodhuese të verës si Leskoviku i vendosur 180 milje larg nga kryeqyteti Tirana u harruan pothuajse krejtësisht. I quajtur për masivin gëlqeror që ngrihet mbi minaren e vetme, Melesin është një hotel, restorant dhe distileri në një.
Pajisjet prej bakri të prodhuara në Itali të vendosura brenda një salloni të gjerë në katin e parë të ndërtesës industriale të përshtatur përpunojnë raki dhe gin nga rrushi dhe manaferrat e enjëpërrit vendas—pjesë e një përpjekjeje për të vendosur një standard për pijet “Made in Albania” dhe për ta rikthyer këtë rajon të lënë pas dore në hartë.
Pajisjet janë ende në fazën e provës pas lansimit në pranverë 2023, por Melesin ka filluar të prezantojë degustime të reja të rakisë dhe ginit këtë vit. Vizitorët mund të zgjedhin gjithashtu nga verërat Leskovik Mavrud, Cabernet, Debinë dhe Shiraz.
Në katin e sipërm, tetë suita shfaqin një lloj luksi të rrallë përtej Rivierës Shqiptare: dysheme lisi, mure me gurë të ekspozuar dhe tekstile të thurura janë të kombinuara me mobilje moderne.
Melesin premton më shumë se një fundjavë unike me pije është porta hyrëse për Vjosën e rrëmbyeshme, e cila vitin e kaluar u shpall Parku Kombëtar i Parë i Lumit të Egër në Evropë.