Një prodhim hyjnor për njeriun – kështu e quan përherë Gëzim Skërmo, njeriu “babaxhan” që ndërmori iniciativën e veçantë për të krijuar një fermë bletësh kur të gjithë ndërtonin gjithçka përveç këtij lloj biznesi.
Gjithçka falë dëshmisë që Krijuesi e jetësoi në qeniet më të brishta siç janë bletët, unike në procesin e mbledhjes dhe grumbullimit të mjaltit në shtëpizat e njohura si koshere, më një cilësi dhe shumëllojshmëria e varieteteve të mjaltit “Morava” ka bërë që këto produkte të tërhiqen nga këto tregje me një interes të pamat
Ferma e Bletëve Morava është e vetmja që bën eksportin e mjaltit shqiptar prej 9 vjetësh në SHBA, , Zvicër, Kinë, Kosovë dhe së fundi në Singapor.
Gëzim Skërmo është pa dyshim njeriu që diti të bënte ndryshimin, të krijonte unikalitet e patjetër të ishte i vetëm në cilësinë e parë të mjaltit në juglindje të vendit, aq sa Shqipëria u duk shumë e vogël, e tanimë as qielli nuk e ndal, duke çuar logon e mjaltit “Morava” deri në kufijtë më të largët të botës
Mrekullia e mjaltit “Morava” arrin famën në tregun arab dhe kinez. Tanimë eksport i garantuar!
Një prodhim hyjnor për njeriun. Me efekte kurative dhe tejet të shëndetshme për mirëqenien. Gjithçka falë dëshmisë që Krijuesi e jetësoi në qeniet më të brishta siç janë bletët, unike në procesin e mbledhjes dhe grumbullimit të mjaltit në shtëpizat e njohura si koshere. Cilësia dhe shumëllojshmëria e varieteteve të mjaltit “Morava” ka bërë që këto produkte të tërhiqen nga këto tregje me një interes të pamat.
Ferma e Bletëve Morava është e vetmja që bën eksportin e mjaltit shqiptar prej 9 vjetësh në SHBA, , Zvicër, Kinë, Kosovë dhe së fundi në Singapor.
Mjalti në shtëpi është si një farmaci e vogël. Ai është kurativ, po aq sa dhe i shëndetshëm si ushqyes, pasi ka proteina. Mjalti njihet si ilaçi çudibërës edhe në mjekësi. Përbërësit përftohen nga përthithja e nektarit të luleve.
Fermave e Bletëve Morava e nisi aktivitetin e saj fillimisht me reth 30 koshere, ndërsa me kalimin e viteve, më vëmendjen e profesionisteve të fushës dhe punën e palodhur të drejtuesve, ajo u shtua. Ferma e Bletëve Morava ka arritur që në vit të prodhojë afërsisht 10 ton mjaltë.
Për bletërritësin në karrierë Gëzim Skermo, bletët janë gjithçka. “Nuk mund të jetoj pa to. Unë jetoj me gumëzhitjen e tyre, aromën e pishave, më ajrin e pastër, me gjithë bimësinë e luleve këtu. Ndodh ky ritual prej fëmijërisë time, dhe do të qëndroj këtu derisa të vdes. Unë nuk kam profesion tjetër, njoh vetëm bletët dhe mjaltin e tyre. Janë gjithçka për mua. Këtu çdo koshere ka 10 struktura dhe bletët i mbushin ato në çdo qelizë me mjaltë”.
Padyshim, çdo korçar e shqiptar është krenar me arritjet e kompanisë më të madhe të mjaltit